BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vulkánkitörés: budapesti járatot nem kell törölni - Egyelőre

Magyarországot nem veszélyezteti a hamufelhő, amely jelenleg a brit szigetek felett van - mondta Fehér Imre, a HungaroControl magyar légiforgalmi szolgálat szóvivője

A ferihegyi repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport honlapján péntek reggelig nem jeleztek budapesti járattörlést. Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Malév nem tervez járatot törölni a brit szigetek felett lévő hamufelhő miatt. A magyar légitársaságnak szerdán az ír légtérben elrendelt zárlat miatt törölnie kellett dublini járatát.

Csütörtök este izlandi szakemberek közölték, hogy ismét jelentős mennyiségű hamut fog szétszórni az izlandi Eyjafjallajökull vulkán, ami miatt április közepén szinte egész Európa légterét le kellett zárni.

 Európa nagy részén április 15-től több napon át tartó légtérzár volt a vulkán kitörése miatt, mert hamufelhő veszélyeztette a légiközlekedést. A korábbi tájékoztatás szerint akkor a légtérzár összesen 1,5-2,5 milliárd euró kárt okozhatott az európai légi közlekedésnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.