BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Volkswagen jobban hasít, mint várta

A legnagyobb európai autógyártó konszern ma közölte: 2010-es üzemi eredménye jelentősen felülmúlja majd a tavalyi évben elért szintet.

A német óriásvállalat nem nyilatkozott arról, pontosan milyen eredményeket vár az idei évben. Annyit biztos, hogy a Volkswagen most úgy látja, jelentősen jobb üzemi eredményt vár 2010-re, míg korábban úgy látta, hogy az idei teljesítmény csak mérsékelten haladja meg a 2009-es számokat. A Volkswagen a legfontosabb piacain növekvő eladásokat, valamint az árfolyamok kedvező alakulását jelölte meg az optimistább előrejelzés háttereként.

A cég 2009 után ismét értékesítési rekordot szeretne elérni, 60 modellt frissít, illetve mutat be ebben az évben. A legnagyobb piacon, Kínában a VW tízedik üzemét építi fel, célja, hogy négy éven belül kétszeresére, 3 millió darabra emelje az ázsiai országban található gyártókapacitását. A kínai fejlesztés kulcsfontosságú Martin Winterkorn vezérigazgató számára, az itt végrehajtott, 6 milliárd eurós befektetés segítségéve a Volkswagen 2018-ra mind az értékesítések, mind a profit terén szeretné megelőzni a Toyotát. Európa legnagyobb autógyára tehát nyolc év múlva a világ legnagyobbjává válna a tervek szerint.

Az idei év első öt hónapjában a VW 47 százalékkal, több mint 777 ezerre emelte eladásait Kínában. A konszern tavaly 6,29 millió autót értékesített és 1,9 milliárd eurós üzemi eredményét ért el. 2010 első féléve is jónak ígérkezik a cég szerint, ugyanakkor a menedzsment "néhány bizonytalansági tényezőre" hívta fel a figyelmet a következő félév kapcsán.

A Volkswagen a fejlődő piacokra koncentrál és modell kínálata már most meghaladja a legtöbb riválisét – kommentálta a hírt a Bloombergnek Stefan Bratzel, a Bergisch- Gladbach-i Egyetem autóipari tanszékének professzora

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.