BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami médiaügynökség kell a kkv-knak?

Marketinget népszerűsítő kis- és közepes vállalati program kidolgozását tartaná fontosnak Wolf Gábor kkv marketing szakértő. Véleménye szerint a kormány a marketinggel tudná a leghatékonyabban támogatni a magyar kis- és középvállalkozásokat, mert az azonnal és hosszú távon is erősíti a profittermelő képességet.

Bár az elmúlt években egyre több kkv kezdett tudatos  marketing tevékenységbe, még mindig nagyon sokan vannak  még a közepes vállalatok között is, akik nem marketingeznek. Ha ezen a téren nem történik fejlődés, a hátrány tovább nő és egyre nehezebben lehet felvenni a versenyt a multinacionális vállalatokkal.

Éppen ezért Wolf Gábor szerint a kormánynak ösztönözni kellene a kisvállalatokat a marketingre, elérhetővé kellene tenni a  marketing alapismereteket és támogatni a marketing eszközök  alkalmazását. Kiváló példa erre az Egyesült Államokban  működő kisvállalatokat segítő kormányhivatal (Small Business Administration), amelynek honlapján a vállalkozásoknak elengedhetetlen gyakorlati marketing ismeretek érhetőek el ingyen.

A környezetvédelmi programok népszerűsítéséhez hasonló módon a kormány által támogatott konferenciákon, információs anyagokon, akár egy kormányzati honlapon hozzáférhetővé
lehetne tenni és népszerűsíteni az alapvető marketing tudást. Ez a legfontosabb feladat – hangsúlyozta a szakértő.

A kkv-k gyakorlatilag kiszorulnak az országos médiából, mert olyan magas belépés korlátot jelent az ár. Ezen a versenyhátrányon enyhíthetne egy államilag finanszírozott kvv médiaügynökség létrehozása, amely nagy tételben, kedvezménnyel vásárolna reklámhelyeket, amelyet kizárólag kkv-k számára értékesítene tovább önköltségi áron.

Ezzel olyan kedvezményeket tudna elérni, hogy az már megfizethetővé válna a kkv-k számára. Nem mellesleg a befektetés gyorsan meg is térülne, hiszen a reklámok által
generált forgalomnövekedés hatása közvetlen jelentkezne fogyasztási adó formájában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.