BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áremelés az öngyilkosságok miatt

A világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártó csoportjába tartozó vállalat hatalmas béremelést vezet be a további öngyilkosságok elkerülésére, ez azonban hosszú távon áremelést jelent a cég számára.

A Foxconn tegnap jelentette be, hogy 70 százalékkal emeli meg dolgozói bérét, miután az előző héten már döntött egy 30 százalékos fizetésemelésről. A Foxconn a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a Hon Hai része, a cég az öngyilkossági hullám óta most először tart közgyűlést, és igyekszik megállapodásra jutni ügyfeleivel is, akik között található többek között az Apple, a HP, a Dell.

A Hon Hai alapító-vezérigazgatója Tajpejben megvédte cégét az öngyilkosságok miatt érkező támadásoktól, ugyanakkor Terry Gour, aki egyben Tajvan leggazdagabb embere, jelezte, hogy új helyszíneket keresnek a termelésnek. A Foxconn a jövőben a kapacitás egy részét Kínából automatizált tajvani gyártósorokra helyezi át, és a kínai telephelyekhez kapcsolt dolgozói hálótermeket pedig helyi illetékesekkel ellenőriztetné.

A Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint a hatalmas béremelés hosszú távon komoly gondot okozhat az igen kis profit marzzsal dolgozó Foxconnak, elképzelhető, hogy a cég kénytelen lesz árat emelni, hogy kompenzálja a kiesést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.