BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az FBI is nyomoz az iPad adathalászat ügyében

Egy hacker csoport a közelmúltban 114 ezer amerikai iPad tulajdonos e-mail címét szerezte meg, az ügyben már a szövetségi nyomozók is vizsgálódnak.

Az FBI megfogalmazása szerint a potenciális cyber fenyegetés létét vizsgáljak a hackerek akciója kapcsán. A bűncselekményt az AT&T 114 ezer felhasználója ellen követték el, a hackerek a cég weboldalán keresztül szerezték meg az iPad tulajdonosok e-mail címeit - jelenti az AP.

Az AT&T elismerte, hogy hibát követett el, amikor weboldalán tárolta az ügyfelek címeit és azóta lezárta a biztonsági rést. A magát Goatse-nek nevező hacker csoport egyébként azt állítja: biztonságosan tárolta az e-mail címeket és csak akkor hozta nyilvánosságra az akció hírét, amikor a telekommunikációs cég már javította a biztonsági hiányosságot.

Az e-mail címek begyűjtése látszólag nem okoz kárt, valójában azonban az ilyen célzott támadások hatékonyak lehetnek, hiszen a hackerek tudják, hogy a célba vett felhasználó iPad tulajdonos és az AT&T ügyfele, vagyis a két céggel kapcsolatos, megtévesztő levelet nagyobb valószínűséggel nyitja meg, mint ha nem célzott üzeneteket kapna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.