BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nokia: Nem adjuk át az első helyet

A finn mobiltelefongyártó óriás ma leszögezte: továbbra is harcol azért, hogy megtartja vezető pozícióját az okos telefonok piacán.

A Nokia éves ázsiai üzleti rendezvényén mutatta be legújabb N8 nevű érintőképernyős okos telefonját, egy héttel azután, hogy a rivális Apple is előállt az iPhone legújabb verziójával.

"A vezető szerepünk többször megkérdőjelezték az utóbbi időben, de a kritikusok elfelejtik, hogy mind a mobilok, mind az okos telefonok szegmensében mi állunk az első helyen" – szögezte le az AFP-nek nyilatkozva Jo Harlow, a Nokia okos telefonokért felelős szenior alelnöke.

Áprilisban a Nokia részesedése az okos telefon szegmensben 41 százalékot tett ki, ugyanakkor az óriáscég számára nehézséget okoz a BlackBerry és az iPhone sikere. Az első negyedévben a finn vállalat 21,5 millió okos telefont értékesített, miközben globálisan összesen 52,6 millió készülék talált gazdára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.