BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A kutyának sem kellenek" az LG telefonjai

Az LG 90 százalékkal alacsonyabb negyedéves profitról számolt be, a cég óriási nyomás alatt áll azért, hogy átstrukturálja mobiltelefon-üzletágát, amely egyre nagyobb lemaradást termel ki a riválisokkal szemben.

A tavalyi második negyedévet az LG még 1,24 ezer milliárd vonos működési eredménnyel zárta, ehhez képest a dél-koreai cég az idei második negyedévre 126 milliárd vonos profitot jelentett. Ez nem csak a tavalyi eredményhez képest óriási csökkenés, de elmarad a Reuters által megkérdezett elemzők 210 milliárd vonos prognózisától is.

Az LG a világ második legnagyobb televízió gyártója, a mobiltelefonok terén pedig a Nokia és a Samsung mögött a harmadik helyet foglalja el. A második negyedévben a mobil üzletág 120 millió vonos veszteséget okozott a cégnek és az LG előrejelzései szerint a helyzet a mostani negyedévben sem változik.

Az LG részvényeket birtokló Golden Bridge Asset Management alapkezelője, Cha Kyung-jin úgy nyilatkozott: a cégnek nagy szüksége lenne egy igazán sikeres telefonra, de a befektetőknek legalább hat hónapot kell várniuk arra, hogy ez megtörténjen. A Tong Yang Securities elemzője viszont nem ad sok esélyt arra, hogy a mobiltelefon ágazat az idén visszatérjen a pozitív tartományba, és Choi Hyun-jae jövőre sem számít sokkal jobb eredményekre.

Az LG nem tudott előállni az iPhone-hoz vagy a Samsung okos telefonjaihoz hasonló sikerkészülékekkel, ezért most az Optimus fantázianévre hallgató, középkategóriás modellektől várja a részesedése növekedését. A cég helyzetét tovább nehezíti, hogy a televízió üzletág profit marzsa is 0,5 százalékra esett vissza a tavalyi 5,9 százalékról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.