BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Microsoft megjutalmazza a részvényeseket

A Microsoft 2008 után először, valószínűleg növeli az osztalék nagyságát, mert a felhalmozott készpénzállománya felduzzadt - tűnik ki a Bloomberg által összefoglalt adatokból.

Az idei negyedévében a Microsoft vélhetően 13-ról 15 centre növeli az osztalék nagyságát, és ezzel a vállalat osztalékhozama 2,31 százalékos lesz az adatok szerint. Az emelés évi mintegy 700 millió dollárjába kerül majd az amerikai szoftvergyártónak. A Microsoft, amely valószínűleg a legnagyobb értékesítési növekedést érte el két év alatt, 39,7 milliárd dolláros készpénzállománnyal és rövid távú befektetéssel rendelkezett a március 31-i állapot szerint.

"Valóban kell tenniük valamit" - fogalmazott Michael Holland, a Holland and Co. New York-i cég elnöke, egyben Microsoft részvények tulajdonosa a Bloombergnek nyilatkozva. "Az osztalék növelése az egyik módja annak, hogy az igazgatóság és a menedzsment jelezze, az általános üzleti helyzetük egészséges" - fogalmazott. Pete Wooton, a Microsoft szóvivője nem nyilatkozott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.