BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Álcázva tesztelik a kecskeméti Mercedeseket

Már nemcsak a gyári pályán, hanem erős álcázással a közutakon is tesztelik azokat az új Mercedeseket, amelyeket a magyar üzemben gyártanak majd – írja a Népszabadság.

Kecskeméten az épületek szeptemberre elkészülnek, 2011. májusára pedig a gyártósorokat is betelepítik. A Népszabadság információi szerint a céghez eddig négyszáz embert vettek fel, és gőzerővel keresik a többieket: az év végére 700-an lesznek.

Szeptemberre elkészülnek az épületek, 2011. májusára már a gyártósorokat is betelepítik - állítja a beruházást irányító és majdan a gyárat üzemeltető magyar Mercedes-cég igazgatója. Az autógyár látványtervének két hiányzó elemét tegnap Michael Schumacher és Nico Rosberg rakta helyére a puzzle táblán Frank Klein igazgató társaságában. A Mercedes dolgozóinak ennél jóval többet kell dolgozniuk ahhoz, hogy teljes legyen a kép. A fóti autószalonban rendezett Forma 1-es fogadáson a kecskeméti építkezésről és a munkaerő toborzásról kérdeztem Frank Kleint, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary gyárépítés-projekt vezetőjét és leendő gyárigazgatóját.

A nyolcszázmillió eurós beruházás keretében felépülő autógyár két év múlva üzemszerűen termel, és éves kapacitása első lépcsőben százezer autó lesz. A 2012-es A és B Mercedesek modellek már sorozatgyártásra készek, és sportosabbak lesznek elődeiknél. Az még nincs eldöntve, hogy mikor láthatja a nagyközönség, és hogy mikor lesz a premier, de az biztos, hogy az autókat már nemcsak a gyári pályán, hanem erős álcázással már közutakon is tesztelik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.