BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Focilázban égett tegnap este Magyarország

Minden második magyar tévénéző a labdarúgó-világbajnokság döntőjét nézte vasárnap este – derül ki az MTV felméréséből.

A vasárnap este televíziót nézők 51,3 százaléka követte végig figyelemmel a 19. Labdarúgó-világbajnokság döntő mérkőzését. Magyarország 4 évnél idősebb népességének 24,4 százaléka, vagyis 2 millió 246 ezer fő nézte az m1-et a 20.30-kor kezdődött viadal idején.

A 18-49 évesek körében hasonlóan népszerű volt ez a program: a kereskedelmi szempontból kiemelt korcsoport 23,3 százaléka, a tévé előtt ülő fiataloknak pontosan a fele a mindent eldöntő meccset választotta. Kiemelkedően magas volt a műsor közönségaránya a férfiak körében, átlagosan 59,4 százalék, de a világ egyik legnagyobb televíziós, illetve sporteseménye a tévéző nők figyelmét is lekötötte, 44 százalékuk csatlakozott a szurkolók táborához. Összesen 4 millió 78 ezren kapcsolódtak be hosszabb-rövidebb időre a döntő közvetítésébe és a stúdióműsorba.

Érdekesség, hogy az idei világbajnokságon a döntőbe jutásért vívott elődöntők több nézőt szögeztek a képernyő elé, mint a bronzmérkőzés, amelyet  1 millió 558 ezer otthon tévéző magyar követett végig. A vb döntője egyértelműen az év egyik legnépszerűbb tévéműsora: az összecsapás legnézettebb percében (22:19) 2 millió 608 ezren követték az adást, a legnagyobb közönségarányú percben (23:01) pedig a tévénézők több mint kétharmada, 67,4 százalék választotta az MTV közvetítését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.