BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mindent elveszíthet a Facebook alapítója

Ma folytatódtak a meghallgatások Paul Ceglia és a Facebook ügyében. Ceglia azt állítja, hogy egy 2003-ban aláírt szerződés értelmében őt illeti a világ legnagyobb közösségi portáljának 84 százaléka.

A Facebookot képviselő ügyvéd ma úgy nyilatkozott: nem biztos abban, hogy a portál alapítója, Mark Zuckerberg aláírta-e azt a dokumentumot, amelyet a felperes Paul Ceglia ma a bíróságon bemutatott. Igaz, az ügyvéd abban sem biztos, hogy egyáltalán valódi-e az a papír, amelyet a másik fél bizonyítékként mutatott be.

Paul Ceglia azt állítja, hogy a Facebook 84 százaléka őt illeti, mivel 2003-ban, még a projekt kezdetén ezer dollárt fizetett Zuckerbergnek a portál, és egy másik alkalmazás kifejlesztéséért. A Bloomberg tudósítása szerint a Ceglia egy ingatlanokról készült fotókból álló adatbázis fejlesztésére keresett szakembert, erre a munkára jelentkezett az akkor 26 éves Zuckerberg. A Harvard hallgatója kettejük beszélgetésekor elmondta, hogy a fent említett munka mellett egy saját terven is dolgozik, a "The Face Book" az eredeti elképzelés szerint egy a Harvard hallgatói számára készült digitális évkönyv és közösségi portál lett volna. Ceglia állítása szerint az 1 000 dolláros munkadíj mindkét program kifejlesztésére vonatkozott, erre hivatkozva követeli részesedését.

Nem ez az első alkalom, hogy Zuckerbergnek hasonló vitával kell szembenéznie, korábban volt harvardi évfolyamtársai állították, hogy az ő ConnectU projektjükre alapozva alakította ki a mára milliárdossá vált alapító a Facebookot. Az az ügy megegyezéssel zárult, kérdés, hogy a hat év után a nyilvánosság elé lépő Ceglia mit érhet el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.