BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt vonalon mától ismét járnak a vonatok

Mától öt vasúti mellékvonalon újraindult a személyszállítás. A Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét szakaszon összesen mintegy 210 kilométeren járnak ismét a vonatok.

Valamennyi érintett állomáson kisebb ünnepséget tartottak az újraindítás alkalmából.

Sokan bírálják a mostani menetrendet. Az MR1-Kossuth Rádió tudósítójának tapasztalatai szerint Pápán például nemcsak az indulási, illetve az érkezési időkkel van problémájuk, hanem a járatszámmal is, hiszen Csorna és Pápa között mindössze három járatot indítanak naponta és az időpont sem megfelelő. De abban bíznak, hogy ha már újra sikerült indítani ezeket a szárnyakat, akkor az érintett települések segítségével sikerül kidolgozni majd egy olyan menetrendet, amely mindenkinek elfogadható lesz.

Navracsics Tibor  miniszterelnök-helyettes jelezte, hogy a vonatindítás most még jelképes, „észszerű menetrendet” majd szeptembertől kap a Győr-Veszprém közötti vasútvonal. Danka Lajos, a MÁV Zrt. szombathelyi igazgatóságának vezetője azt hangsúlyozta, hogy a bezárt vonalak újraindításával javul a vasúttársaság megítélése és gazdaságossága is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.