BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új Microsoft okos telefont vett volna? - Nem fog

Alig három hónappal debütálását követően a Microsoft közölte: leállítja a Kin néven forgalomba hozott új generációs okos telefonjainak értékesítését.

A Microsoft három hónapja mutatta be a nagyközönségnek a Kin telefoncsaládot, májustól pedig a Verizon amerikai mobilszolgáltatón keresztül forgalmazni is kezdte az új generációs okos telefonokat. Az eredeti tervek szerint a Kin készülékek ősztől Európában is kaphatóak lettek volna, de Redmond ma közölte: leállítja a termék értékesítését.

A Reuters jelentése szerint a döntés alátámasztja, hogy mekkora kihívásokkal kell szembenéznie a Microsoftnak az okos telefonok piacán, ha meg akar felelni a fogyasztói igényeknek. A Kin nélkülözött olyan, más készülékeknél ismert funkciókat, mint az alkalmazások telepítésének lehetősége, az ára azonban nagyjából megfelelt az olyan, nagyobb tudású telefonokénak, mint az Iphone. Ráadásul a Kin egy speciális operációs rendszerrel működik, holott a Microsoft jelenleg is dolgozik a sikerrel bevezetett Windows Phone 7 szoftveren.

A Microsoft a múlt hónap lecserélte mobil üzletágának teljes vezetőségét. Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója a közelmúltban elismerte: lemaradtak az okos telefonok versenyében. A mobil operációs rendszereket tekintve a Microsoft a piac 6,8 százalékát birtokolja. A szektort továbbra is a Nokia vezeti, az okos telefonok 44,3 százaléka a Symbian operációs rendszerrel működik. A Gartner adatai szerint az első negyedévben a második helyet a Blackberry és az Apple foglalta el holtversenyben, 15,4 százalékkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.