BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Versenykorlátozást szimatol az EU a Google-nál

Joaquín Almúnia, az Európai Unió versenybiztosa közölte: alaposan megvizsgálja a Google esetleges versenykorlátozó magatartását az Európai Bizottság.

A Londonban elhangzó nyilatkozat szerint a vizsgálat még kezdeti szakaszban van, ugyanakkor a biztos a The Wall Street Journal jelentése szerint közölte: igen alaposan áttekintik a keresőóriással kapcsolatos vádakat.

A Bizottság február végén kezdett vizsgálódni a Google ügyében, elsősorban a keresőpiacon és a keresési reklámok piacán kialakult részesedésére fókuszál az EU. Almúnia hangsúlyozta, hogy bár az internetes üzletágban egyes cégek, így a Google és a Facebook rendkívül magas részesedésre tettek szert, ez még nem jelenti, hogy a hagyományos értelemben dominánsnak mondhatóak.

A biztos szerint a vizsgálat legfontosabb kérdése az, hogy milyen nehézségekkel néznek szembe azok a cégek, amelyek ezeknek az óriásoknak a területére tévednek, illetve, hogy a felhasználók mennyire könnyen válthatnak a szolgáltatások között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.