BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vigyázat, illetéktelenek nézhetik a Facebook fotóinkat!

A Facebook sokkal komplexebb felépítésű, mint az iWiW, a végtelen lehetőségek között ugyanakkor tucatnyi rés tárul fel, ahol a kíváncsi vagy rosszindulatú felhasználók adatokat lophatnak el másoktól, még akkor is, ha azt hisszük, jól védekezünk – figyelmeztet a HWSW.

A HWSW felfedezett egy hibát, amivel sokak Facebookos fotóalbumaihoz hozzá lehet férni még akkor is, ha az letiltotta, hogy a profilján keresztül azok láthatóak legyenek. A profilképek ugyan minden esetben publikusak, de a személyes albumok hozzáférését a beállítások között egyetlen kattintással lehet korlátozni.

Az iWiW esetében valószínűleg mindenki tisztában van azzal, hogy bárki megnézheti a képeket, aki regisztrált tagja az oldalnak. A Facebook esetében azonban lehetőség van olyan korlátozásra, amely a biztonság hamis illúzióját kelti.

Hiába korlátozza valaki az elérést, némi trükközéssel könnyedén hozzáférhetünk szinte bárkinek a fényképeihez. A módszer lényege, hogy a korlátozás beállításával valójában csak a profiloldalunkról és a keresőből tűnnek el a linkek, amelyek a profilunkba mutatnak, de ha kerülőúton próbálunk bejutni, akkor szabad hozzáférést szerezhetünk az albumokhoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.