BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Jaguar visszatért

A Tata Motors az elemzői várakozásoknál magasabb negyedéves profitról számolt be, a tulajdonában lévő Jaguar márka pedig ismét nyereséget termelt.

A Tata 19,9 milliárd rúpiás profitot jelentett a júniussal végződő három hónapban a tavalyi azonos időszakban mért 3,3 milliárd rúpiás veszteséget követően. Az értékesítési bevételek 64 százalékkal, 268,8 milliárd rúpiára emelkedtek.

Vaishali Jajoo, az Angel Broking mumbai elemzője a Bloombergnek úgy nyilatkozott: meggyőző az indiai autógyártó eredménye, különösen, hogy a piac 11 és 19 milliárd rúpia közötti nettó eredményt várt a cégtől. A Tata részvényeinek árfolyama az eredmények bejelentését követően 1991 óta nem látott magasságba, 957,3 rúpiára emelkedett. Az árfolyam idén 21 százalékot emelkedett.

A Jaguar Land Rover 221 millió fontos nettó profitot jelentett, miután tavaly ilyenkor 64 millió fontot veszített. A luxusautógyár eladásai jelentősen növekedtek, olyannyira, hogy jelenleg a Ford segítségével igyekszik pótolni a hiányzó motor készleteket. Carl-Peter Forster, a Tata vezére, a GM európai részlegének korábbi vezetője a márka felfrissítésére készül. Ennek keretében egy új roadstert, egy belépő szintű modellt és egy kombit is bemutatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.