BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az évtized legnagyobb tőzsdei bevezetésére készül a Facebook

A tervek szerint 2012 második felében tőzsdére viszi papírjait a Facebook. A világ legnagyobb közösségi portálját üzemeltető vállalat felügyelő bizottsága - ahogy fogalmaznak - a befektetők egyre növekvő étvágyára kívánnak reagálni, akik a Facebook sikeréből szertnének egy-egy szeletet megkaparintani.

A Facebook piaci értékét az elemzők több tízmilliárd dollárra becsülik, s ha megvalósul a cég papírjainak nyilvános értékesítése, az évtized legnagyobb tőzsdei bevezetésére számíthatnak a befektetők 2012-ben.

A Facebook társalapítója, a PayPal fizetési rendszert is jegyző Peter Thiel hangsúlyozta, a cég tőzsdei bevezetése attól függ, sikerül-e teljesíteni a bevételi célokat, s hogy a továbbiakban hogyan működik az egyelőre jól muzsikáló üzleti modell.

A hazánkból is elérhető közösségi oldal világszerte több mint 500 millió felhasználót jegyez. A Reuters értesülései szerint 2009-es árbevétele megközelítette a 800 millió dollárt.

A Világgazdaság mai számában közölt cikk szerint a hazai felhasználók száma is rohamosan nő. Míg 2009 áprilisában még csak 250 ezer magyar regisztrált látogatója volt az oldalnak, ma már több mint 1,8 millió aktív taggal büszkélkedhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.