BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkezik - Notebook és tábla PC egyszerre

A Lenovo vezérigazgatója közölte: elhalasztják az IdeaPad U1 bemutatóját – a készülék a kínai gyártó szerint az első "hibrid PC" lesz a világon.

David Roman, a Lenovo marketing vezetője a The Wall Street Journalnek elmondta: azért halasztották idén júniusról jövő januárra az IdeaPad bemutatását, mert a készülék nem felelt meg a cég előírásainak. A menedzser szerint elképzelhető, hogy a 2011-es, kínai piacra lépés előtt átalakítják a különleges PC-t.

Az IdeaPad U1-gyel a Lenovo eddig ismeretlen területre lép, hiszen a cég szerint ez a készülék lesz a világ első hibrid laptopja. Az elnevezés oka, hogy az IdeaPad használható hagyományos notebooként, az érintőképernyőt lekapcsolva azonban tábla PC-vé alakítható át. a 11,6 hüvelykes kijelzővel szerelt notebook-tábla PC mindössze 1,7 kilogrammot nyom. Asztali üzemmódban Windows operációs rendszert használ, tábla PC-ként viszont Linux irányítja a 16 gigabájtos memóriával szerelt készüléket – írja a PCWorld.

A Lenovo ráadásul azt ígéri, hogy a felhasználók fennakadás nélkül válthatnak a notebook és a tábla PC üzemmód között, ami azt jelenti, hogy a gép elvileg használat közben vált a két "agy":  az Intel, illetve az ARM processzor között. A kínai cég olyan megoldás bevezetését tervezi, amellyel például a megkezdett internetböngészést a tábla PC-vé alakítást követően ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk. Az IdeaPad 1 000 dolláros áron kerül majd a polcokra, de csak miután a Lenovo az év végén megkezdte első tábla PC-jének, a LePadnak a forgalmazását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.