BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megbízóleveleket írtak alá a Nabucco-projektben

A MOL jelentős lépésnek tekinti a nemzetközi pénzügyi intézmények bevonását a Nabucco projekt megvalósításába.

A mai napon nemzetközi pénzügyi intézmények (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank - EBRD; az Európai Beruházási Bank - EIB; az International Finance Corporation - IFC, a Világbank csoport tagja), a Nabucco részvényesei és a Nabucco Gas Pipeline International vállalat megbízó levelet írtak alá Brüsszelben. Ez a megállapodás a Nabucco projekttel kapcsolatos akár négy milliárd euróig terjedő finanszírozást magában foglaló, projekt értékelő folyamat kezdetét jelenti. A dokumentum megfogalmazza azon feltételeket, amelyeken belül a három pénzintézet a projekt értékelését végzi, és a lehetséges finanszírozási összeg nagyságára is iránymutatást ad. Emellett meghatározza a munkafolyamatot, amely a végső finanszírozási döntéshez szükséges.
 
Fasimon Sándor, a MOL-csoport Ellátás és Trading ügyvezető igazgatója elmondta: „A Nabucco kiemelt projekt Közép- és Kelet Európa számára, mivel a gázpiacon igazi versenyhelyzetet biztosít, illetve ellátásbiztonságot ad Európa azon részének, amely még le van maradva a szükséges infrastruktúra és a források megosztása tekintetében”
 
„A megbízó levél aláírása egy fontos lépés ezen jelentős projekt megvalósításában. Mindazonáltal, még sok munka van hátra. Amíg nem jutunk el a végső beruházási döntésig, addig is előnyt kell kovácsolnunk ebből a momentumból, össze kell hangolni a projektet Azerbajdzsán és Irak gázforrásainak rendelkezésre állásával. Sosem szabad arról elfeledkeznünk, hogy ennek a projektnek szilárd üzleti alapokon kell állnia”- tette hozzá Fasimon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.