BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szomszédukban bővít az Ikea

Több mint öt százalékkal 595,2 millió forintra nőtt az Ikea ausztriai leányvállalatának forgalma a 2009/2010-es üzleti évben. A svéd lakberendezési konszern nyugati szomszédunknál piaci részesedését is sikerült növelnie, igaz mindössze 0,6 százalékkal.

A forgalom bővüléséhez három új – innsbrucki, grazi és salzburgi - áruház nyitása is hozzájárult. A vállalat közleménye szerint az egységekben megfordult vevők száma 1,74 százalékkal 6,16 millióra nőtt. Az Ikea Ausztriában 2460 főt foglalkoztat.

A Ikea eladásai 1,4 százalékkal emelkedtek világszerte az előző évhez képest tavaly. A lánc 15 új áruházat nyitott 11 országban. 2010-ben várhatóan 15 új áruház nyílik meg, a legtöbbjük Európában. Az Ikea Magyarországon két egységet üzemeltet: Budaörsön és Budapesten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.