BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A triatlon vb húzta a budapesti hotelek szeptemberi eredményét

A szeptember első felében megrendezett budapesti triatlon világbajnokság nagyot lendített a fővárosi szállodák forgalmán. A Magyar Szállodaszövetség adatai szerint a triatlon vb idején a budapesti szállodák szobafoglaltsága 85,8 százalékot ért el, ami 14,4 százalékponttal magasabb 2009 szeptembere ugyanazon napjai szobafoglaltságának – írja a Turizmus Online.

Az MSZSZ becslése szerint a szeptember 8-a és 12-e között megrendezett triatlon világbajnokság mintegy 15 látogatót vonzott a magyar fővárosba, amelynek köszönhetően a hotelek kihasználtsága is az éves átlagon felül alakult.

Az átlag szobaár a triatlon vb alatt 16.320 forint volt, ami 1,1 százalékkal magasabb 2009 ugyanezen időszakának átlagáránál, illetve 10,5 százalék ponttal haladja meg a budapesti szállodák 2010 szeptemberi átlagárát.

Különösen a magasabb szobafoglaltságnak, s a minimális mértékben emelkedő átlagárnak köszönhetően ugrásszerűen emelkedett a RevPAR - egy kiadható szobára jutó árbevétel - mutató is. Ez 13.920 forint volt a triatlon vb idején, s így 20,4 százalékkal meghaladta 2009 hasonló időszakát, illetve 20,3 százalékkal az idei teljes szeptember szállodai RevPAR mutatóját.

A triatlon vb – hasonlóan az idei budapesti Úszó EB-hez, a Forma1 autóversenyhez -, ismételten igazolta a nagy nemzetközi vonzóképességű események pozitív hatását a szállodák üzletmenetére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.