BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elbocsátásokat tervez Budapesten az Alstom

Az Alstom-csoport létszámcsökkentésre készül, és ez a magyar részleget is érintheti - értesült az InfoRádió. A cég arról tájékoztatott, hogy a bejelentett létszám-racionalizálási terveknek a magyarországi Alstom-egységet érintő konkrét hatását most vizsgálják.

Az InfoRádió információi szerint az Alstom több száz dolgozójától készül megválni Budapesten, a cég vezetése már be is jelentette a dolgozóknak ezt a szándékot.

Az InfoRádió megkereste az Alstom magyarországi képviselőit is az ügyben. A cég közleményében arról tájékoztatott, hogy a cégcsoport által bejelentett létszám-racionalizálási terveknek a magyarországi Alstom-egységet érintő konkrét hatását most vizsgálják.

A gazdasági válság az Alstom hazai piacait sem kímélte, így az cégcsoport bejelentett létszám racionalizálási tervei a magyarországi egységre is hatással lesznek. Az, hogy pontosan hány munkahely megszüntetését tervezik még nem tudják, a folyamatba bevonják a helyi munkavállalói érdekképviseleteket is. A cég szerint a nemzetközi szinten eltervezett létszám-racionalizálás csak az Alstom energetikai üzletágára lesz hatással.

Az cégcsoport másik, közlekedési üzletágát, amely a budapesti metrókocsikat szállítja, a tervezett intézkedés nem érinti. Az Alstom tájékoztatása szerint a bejelentés nincs összefüggésben azzal, hogy a BKV múlt héten felbontotta a céggel 2006 májusában kötött szerződéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.