BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogadta a kormány a patikajelentést

A kormány elfogadta és az Országgyűlés elé terjeszti a patikaliberalizációs moratóriumról és a korábbi évek tapasztalatairól szóló jelentést

A kormány elfogadta és az Országgyűlés elé terjeszti a patikaliberalizációs moratóriumról és a korábbi évek tapasztalatairól szóló jelentést – jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő. A következő lépés a tapasztalatok parlamenti megvitatása lesz, majd az év végén születhet döntés a további szabályozásról.

A kormány kérésére 21 írásos vélemény érkezett a szakma szereplőitől, ezek alapján készült el a jelentés – közölte a kormányszóvivő. A legfőbb megállapítás az, hogy a különböző gyógyszertárak nem egyenlő esélyekkel indulnak a piacon, a kistelepülések patikái sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint a városiak.

Jelentkezzen Ön is a Világgazdaság Egészségügyi konferenciájára: Merre tart az egészségügy? – Stratégia, szerkezetváltás, működésfejlesztés Az előadók között találkozhat Réthelyi Miklóssal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterével, Szócska Miklóssal az egészségügyi ágazatot irányító államtitkárral és Horváth Endrével, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárával. Időpont: 2010. november. 4.

Nagymértékű az eladósodottság, és kevés saját gyártású gyógyszert adnak el. A patikaliberalizáció időszakában sok városi gyógyszertár nyílt meg, ezek elszívták a forgalmat a vidékiek elől. A jövőbeli szabályozásról az Országgyűlés novemberben dönthet, arról, milyen javaslatokat terjeszthet a plénum elé a kormány, Nagy Anna egyelőre nem árult el konkrétumokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.