BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat bukott az LG

Az LG Electronics nettó profitja 99 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest és a cég csak 2011 második negyedévében számít javulásra.

A vállalat 7,57 milliárd vonos nettó profitról számolt be a harmadik negyedévben, ez 99 százalékos csökkenés a tavalyi évhez képest. A Dow Jones által megkérdezett elemzők 157,1 milliárd vonos veszteséget vártak a dél-koreai cégtől, amely globális szinten a harmadik helyet foglalja el a mobiltelefonok eladását tekintve.

Az LG 185,18 milliárd vonos üzemi veszteséggel zárta a negyedévet, míg tavaly még 851 milliárd vonos üzemi eredményről számolt be. A vállalat 31 százalékkal kevesebb mobiltelefont adott el a második negyedévben és nyolc éve nem látott veszteséget produkált ebben az üzletágban.

A mobiltelefonok ára jelenleg erőteljesen csökken, az LG pedig jelentős összegeket fordít kutatás-fejlesztésre és marketingre ezért várhatóan legalább 2011 második negyedévéig veszteséges marad – vélik a Nomura elemzői.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.