BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól hasít a Volvo

A Volvo immár a harmadik, egymást követő negyedévet zárja profittal, az elmúlt három hónapban a svéd gyártó teljesítménye felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A harmadik negyedévben a Volvo AB 2,81 milliárd koronás nettó profitot ért el, míg az előző év azonos időszakát 2,92 milliárd koronás veszteséggel zárta a cég. A Bloomberg által megkérdezett elemzők mindössze 2,40 milliárd koronás eredményt vártak a vállalattól. Az árbevétel 32 százalékkal, 64 milliárd koronára emelkedett. Az eredmény elsősorban a terhegépjárműveknek, és főként az ázsiai régió eladásainak köszönhető.

A cég legnagyobb, nehézgépjárműveket gyártó üzletágában a megrendelések száma 59 százalékkal emelkedett a harmadik negyedévben. "Szinte minden üzemünkben emeljük a termelést, a kereslet továbbra is növekedést mutat" – fogalmazott a vállalat közleményében Leif Johansson, a Volvo vezérigazgatója.

A Volvo tartja korábbi prognózisát, mely szerint idén Európában 10 százalékkal, Észak-Amerikában pedig 20-30 százalékkal emelkednek a megrendelések. A Volvo öt egymást követő veszteséges negyedév után az idei első negyedben fordított, a cég jelenleg a világ második legnagyobb teherautógyártója. A cég részvényeinek árfolyama 53 százalékkal emelkedett az idei évben, míg a piacvezető Daimleré 31 százalékkal. Ugyanakkor a kurzus az eredmények bejelentését követőek kissé esett, a Swedbank Markets elemzője szerint a befektetők szemében az 1,9 milliárd koronás cash flow a gyenge pont.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.