Az előző évi verseny győzteseként álltak az idén rajthoz a Gyermely Zrt. vezetői. A fennállásának negyvenedik évfordulóját jövőre ünneplő társaság neve mára összeforrt a fővárostól negyven kilométerre fekvő településével. A teljesen magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport kizárólag saját alapanyagokból állítja elő a mára piacvezető pozíciót kivívott termékeit. A teljes termékpálya integrációja révén az MTA kutatóintézetével folytatott együttműködésben nemesített búzafajtákból saját területen, illetve magyar gazdálkodóknál termelt gabonából a gyermelyi malom lisztet állít elő, majd a teljesen zárt rendszerben termelt tojással a településen működő modern tésztaüzemben készülnek a késztermékek.
A piac harmadát felölelő Gyermelyi tészta sikere jó példája annak, hogyan lehet hazai összefogással, magyar alapanyagokból biztonságos, korszerű, természetes és egészséges élelmiszert előállítani. A társaság árbevételéből a tészta képviseli a legnagyobb hányadot, azonban egyre jelentősebb a 95 ezer tonna lisztet értékesítő Gyermelyi Malom piaci pozíciója is. A tojástermelés területén a tésztához hasonlóan Magyarország legnagyobb termelője a Gyermely.
„Mint hazai alapanyagokat felhasználó magyar gyártó, támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely fontos céljának tekinti a hazai vállalkozások, termékek segítését. Hisszük, hogy a gazdaság hosszú távú fejlődéséhez szükséges az itt megtermelt javak, eredmények visszaforgatása, a foglalkoztatottság szinten tartása” – fogalmazott Sárossy Attila, a Gyermelyi Holding közgazdasági igazgatója.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.