BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meggyőző eredmények az EasyJettől

Az EasyJet, Európa második legnagyobb fapados légi társasága közölte, hogy az éves profitja meghaladta a várakozásokat.

Az EasyJet  szerint a szeptember 30-val zárult üzleti évben az adózás előtti profitja "valamivel meghaladta" a 150 millió fontot, amit május 11-én jósolt. A cég részvényeinek árfolyama 11 százalékkal emelkedett a hír bejelentését követően, ez 20 hónapja nem látott ugrás. Az EasyJet szerint növekedik a kereslet a tengerparti üdülőhelyekre és az európai városokba irányuló járatok iránt és a vártnál kisebb veszteségeket okozott az izlandi hamufelhő.

Carolyn McCall, a brit légi társaság elnök-vezérigazgatója, aki júliusban vette át tisztét, leszögezte, hogy a társaság "robosztus" pénzügyi teljesítményt nyújtott nehéz üzleti környezetben. A fapados cég utasforgalma idén szeptemberben 8 százalékkal 4,77 millióra nőtt az egy évvel ezelőtti adathoz képest. Az üléskihasználtság pedig 1,2 százalékkal nőtt 89,3 százalékra.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők pozitívan értékelték az eredményeket, hozzátéve, hogy a vállalat belső szerkezetén még van mit javítani. Az elemzők a végleges pénzügyi eredményekre várnak, a fejlemények azért is érdekesek, mert továbbra is tart a konfliktus a cég vezére, és alapítója között, aki egyben a legnagyobb részvényes is. Stelios Haji-Ioannou, a vállalat alapítja ellenzi a korábban folytatott erőteljes expanziós politikát, ehelyett mérsékelt terjeszkedést és osztalékfizetést javasol.

Bloomberg - Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.