BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nokia - Az új vezér vágni kezd: ezreket bocsátanak el

A mai bejelentés szerint 1 800 alkalmazottjától válik meg a Nokia, a finn telefonóriás új vezérigazgatója megkezdte a konszern átalakítását.

A vállalat közlése szerint a Symbian okos telefon részlegnél bejelentett 1 800 fős leépítés nem költségcsökkentési, hanem restrukturálási célokat szolgál. "A közelmúlt eredményei igazolták, hogy újra kell gondolnunk a szerepünket a szektorban" – fogalmazott Stephen Elop vezérigazgató, aki most először nyilatkozott a terveiről, miután átvette a posztot finn elődjétől.

Az AP jelentése szerint a Nokia 110,4 millió készüléket értékesített a harmadik negyedévben, 2 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. Az üzemi eredmény a tavalyi 426 millió eurós mínusz után 403 millió eurós profitra módosult. A cég arra számít, hogy a készülék volument tekintve részesedése a tavalyi év alatt marad, a korábbi, változatlan részesedést prognosztizáló közléssel ellentétben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.