BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Saját részvényvásárlás a Danubiusnál

A Danubius Hotels csoport többségi tulajdonosának, a CP Holdings Ltd. elnöke, Bernard Schreier 2010. október 26-án tőzsdei ügyletek keretében, 2010. október 29-i teljesítéssel, összesen 8959 darab Danubius Hotels Nyrt. törzsrészvényt szerzett a Concorde Securities Ltd. közvetítésével a Budapesti Értéktőzsdén, papíronként 3 600 forint darabáron – tette közzé a vállalat a BÉT honlapján.

A fent említett részvényvásárlásokat követően Sir Bernard Schreier, valamint az irányítása alá tartozó CP Holdings Ltd. és leányvállalatai együttesen 6 439 083 darab Danubius Hotels Nyrt.
törzsrészvénnyel, azaz 77,72 százalékos szavazati joggal és 81,39 százalékos befolyással rendelkeznek a magyar szállodaüzemeltető társaságban.

Az állami gyógyüdülő-hálózat üzemeltetésére létrejött vállalat 1991 lett részvénytársaság. A Danubius Hotels Rt. részvényeit 1992 decemberében vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. A CP Holdings mellett az Israel Tractors and Equipment Co. Ltd. 31,45 százalékban, az Interag Zrt., 6,12 százalékban tulajdonosa a Danubiusnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.