BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Telenor: veszélyezteti a növekedést a különadó

A Telenor alapvetően támogatja a kormány azon törekvését, hogy Magyarországot ismét növekedési pályára állítsa, és felelős társadalmi szereplőként kész méltányos adó fizetésével hozzájárulni a társadalom fejlődéséhez. Ugyanakkor a távközlési különadó veszélyezteti a növekedést – mondta el Anders Jensen, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal folytatott egyeztetés után.

A Telenor számára évi 10-11 milliárd forint többletterhet jelent a távközlési különadó, ami amellett, hogy az unió szabályaival is ellentétes lehet, veszélyezteti a növekedést, a befektetői bizalmat és a jövőbeni infrastrukturális beruházások is, mondta el Jensen.

A Telenor továbbra is hozzájárul Magyarország recesszióból való kilábalásához a hang- és adatszolgáltatások fejlesztésével, és a korábban már bejelentett új, legkorszerűbb hálózat kiépítésével . A vezérigazgató szerint a távközlés a társadalmi és gazdasági növekedés húzóágazata, ezért továbbra is támogatja a társaság a Digitális Magyarország megteremtését, és ezzel mintegy 88 ezer munkahely létrehozását 2020-ig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.