BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Véget ért a Motorola pech szériája

A Motorola négy év után most először számolt be az értékesítések növekedéséről az előző év azonos időszakához képest.

A harmadik negyedévben az amerikai vállalat 109 millió dolláros nettó profitról számolt be az előző év azonos időszakában mért 12 millióhoz képest. A cég telefon üzletága pozitív üzemi eredménnyel zárta ezt az időszakot, annak ellenére, hogy a Motorola erre csak a következő negyedévben számított. Az árbevétel 6 százalékkal, 5,8 milliárd dollárra emelkedett.

Az eredmények kellemes meglepetést jelentettek a Bloomberg által megkérdezett elemzőknek, ezt pedig elsősorban az Android operációs rendszernek köszönheti a Motorola. "Két évvel ezelőtt Sanjay Jha az Androidra fogadott, amikor az még kockázatos platformnak számított. Jó döntéseket hozott, eddig kitűnő munkát végzett" – vélte az Avian Securities elemzője.

A negyedéves eredmény fontos fordulatot jelent a Motorola számára, amely a Razr 2006-os sikere óta nem tudott átütő eredményt elérni a mobilpiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.