BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A márkátlan kínai telefonok piacot hódítanak a nagyoktól

A Gartner friss felmérése szerint a Nokia és más, ismert mobilgyártók gyorsan veszítik el piacukat a névtelen, kínai cégek javára.

A márkátlan készülékek előretörése, valamint az okostelefonok iránti növekvő kereslet 35 százalékra emelte a mobiltelefon értékesítéseket a harmadik negyedévben – áll a Gartner friss felmérésében, amelyet a Reuters idéz. Ennek hatására a piackutató cég megemelte éves előrejelzését és jelenleg azzal számol, hogy 30 százalékkal növekednek az eladások 2010-ben.

A márkátlan készülékek sikerét jelzi, hogy a Nokia 1999 óta nem tudhatott magáénak ilyen alacsony piaci részesedést; a tavalyi 36,7 százalékról 28,2 százalékra esett vissza részesedése a harmadik negyedévben. A második helyezett Samsung és a harmadik LG is veszített piacából.

Itt a hitel! Hol a hitel? Ínség vagy bőség jön a vállalati hitelezési piacon? Kinek adnak kölcsönt a bankok, s kinek nem? S vajon miért nem? Túl nagy a kockázat? Kevés a biztosnak látszó befektetés? Ha kíváncsi a részletekre, s más vállalkozások tapasztalataira, jöjjön el a Világgazdaság konferenciájára december 2-án a Gerbeaud Házba Budapesten. Részletek: www.vg.hu/konferencia oldalon találhatók.

A változás elsősorban a Nokiát érinti súlyosan, mivel a Gartner szerint ez a cég tudhatja magáénak az olcsóbb készülékek piacát. A finn cég közlése szerint a nem okostelefon kategóriában az eladások 9 százalékkal csökkentek az elmúlt negyedévben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.