BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A válságadó megviselte a Molt, mégis, javul az árfolyam

A Mol gyorsjelentése után a papír erősödik a BÉT-en. A vállalat eredményén ugyan meglátszik a válságadó, de a piac ennek ellenére elégedett.

Az Equilor elemzői arra számítanak, hogy a Mol-jelentés tükrében a mai kereskedésben pozitív reakció rajzolódik ki, főként az elmúlt időszak árfolyam-alakulását tekintve.

A Mol-papírok ára 1,15 százalékkal emelkedett szerdán, 20100 forintot ér egy papír.

A friss tőzsdei adatokat itt megtekintheti!

Az értékesítés nettó árbevétele 37 százalékkal emelkedett az év első három negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Az első három negyedben 3096,6 forint, míg az előző év azonos időszakában 2253,1 milliárd forinton alakult a nettó árbevétel.

Az üzleti eredmény 215,1 milliárd az első három negyedben, az előző évben 187,2 milliárd forint volt.

A nettó eredmény 2010 első három negyedévében 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, elsősorban a Magyarországon nemrég bevezetett válságadó (19,8 milliárd forint) és az Európai Bizottság határozata alapján kamatokkal terhelt pótlólagos bányajáradék-befizetés (35,2 milliárd forint) hatására, mely tételek teljes mértékben semlegesítették működési teljesítményünk javulásának pozitív hatását – olvasható a MOL jelentésében.

A nettó eredmény  az előző év első három negyedévi 367 milliárd forintos szintjéről 324 milliárd forintra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.