BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beindult a Hankook új rácalmási üzeme

Megkezdődött a termelés a Hankook rácalmási gyárának új üzemében. Az építési munkálatok tavaly szeptemberben kezdődtek, és a tervek szerint már 2011 második felében eléri teljes kapacitást az új gyár is.

Akkorra az új, 58 ezer négyzetméter alapterületű üzem naponta 16-17 ezer gumiabroncsot gyárt majd, napi 34-35 ezer darabra növelve a gyár teljes gyártókapacitását.

A koreai világcég már a kezdetektől készült a 2007 nyarától termelő Hankook Tire Magyarország Kft. kapacitásának bővítésére.  Igaz, a gazdasági és pénzügyi világválság hatására úgy döntött a Hankook, hogy a magyarországi gyárbővítést nem kezdi meg az eredetileg tervezett időpontban, 2009 elején, hanem csupán egy évvel később.

Ám  az európai piaci igények növekedése és a koreai valamint a kínai gyárak távolsága miatt ezt a tervet is kénytelenek voltak módosítani, és már az elmúlt év szeptemberében megkezdték az építkezést.

A világ vezető gumiabroncsgyártói közül a Hankook az egyetlen, amelynek nem csökkent a forgalma az elmúlt évben. Sőt, a termelőkapacitás-bővítés nem tud lépést tartani a megrendelések növekedési tempójával. Ezért kellett előrehozni a rácalmási gyár bővítését, és ezért készülnek a hatodik termelőüzem építésére, ezúttal Ázsiában.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.