BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drágább lesz a sör decembertől! Árakat emel a Borsodi

Decembertől 5 százalékos áremelést kíván érvényesíteni a bőcsi székhelyű Borsodi Sörgyár

Decembertől 5 százalékos áremelést kíván érvényesíteni a bőcsi székhelyű Borsodi Sörgyár (BS) Kft. a hazai piacon – jelentette be Tőtös Zsolt, a cég vezérigazgatója. A multinacionális StarBev tulajdonában lévő társaság a növelési elképzeléseket már be is jelentette kereskedelmi partnereinek. A vállalat a drágítással most a 4 százalékos jövő évi várható inflációt és a költségnövekedéseket igyekszik beépíteni áraiba, mivel a jövedéki adó és a termékdíj előreláthatólag nem változik. Az áremelést az is indokolja, hogy az év elején végrehajtott 6-7 százalékos idei drágítás mára lemorzsolódott a kiélezett piaci versenyben.

A kidolgozott új stratégia szerint a vállalat lassú, egyenletes és stabil növekedést szeretne elérni a következő években – közölte a vezérigazgató. Ehhez az áremelésen túl csökkenteni szeretné értékesítési akcióit, mivel az idei 60 százalékos arány jóval meghaladta az „egészséges mértéket”. Tőtös Zsolt szerint veszélyeztetné a következő időszak eredményeit, ha a cég e lépéseket rövid időn belül nem tenné meg.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.