BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forradalmasíthatja a divatüzletet a Google új boltja

A Google ma indítja el a Boutiques.com online divat üzletházát, amely új megközelítésével és kifinomult keresési módszerével radikálisan megváltoztathatja a webes vásárlási szokásokat.

A Boutiques.com több száz virtuális divatüzletet foglal magába, a látogatók pedig – a szokásostól eltérően – akár egy-egy sztár stílusának megfelelően is összeválogathatják a szükséges ruhadarabokat. Az oldal a termékekről több, nagyobb és élesebb fotót tesz közzé, mint a hasonló online piacterek, a vásárló pedig minden ruhadarabot megtekinthet használat közben is, az utcai fotók segítségével.

Emellett a résztvevő divattervezők különböző algoritmusok segítségével számtalan plusz lehetőséget ajánlanak minden vásárlónak, megfigyelve a kiválasztott termék stílusát és ennek megfelelően kínálva a további árukat. Az oldalra telepített kereső a ruhaipari szakkifejezéseket és a pontos színeket is ismeri, vagyis nem okoz neki gondot, ha valaki zsabós blúzt vagy kobaltkék cipőt keres.

A Google mégsem ezeknek, hanem a Like.com-tól átvett, preferencia vizsgálaton alapuló termék ajánlásoknak köszönheti, ha radikális változást ér el a piacon – írja a New York Times. A Like.com-ot tavaly vásárolta meg a Google 100 millió dollárért, a cég korábban már több online divat üzletet tervezett meg és a Forrester Research elemzője szerint a cég által kifejlesztett algoritmus lenyűgöző eredményeket ér el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.