BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miért nem nyit diszkontot a Coop?

A következő két év alatt teljesen megújul a Coop üzletlánc közel háromezer egysége, mert a boltok jelenlegi arculata egyidős az éppen 15 éves üzlethálózattal.

Az új besorolás alapvetően a szolgáltatási színvonal alapján történik, és lesznek Coop-szuper, Coop abc valamint mini Coop boltok. Diszkont üzleteket viszont nem létesít a Co-op Hungary Zrt.

– A Coop mindig is vidéki kényelmi boltokat üzemeltető hálózat volt, még a legnagyobb boltok mérete sem haladja meg az ezer négyzetmétert. Ezek meghatározzák az üzlet- és akciós politikát valamint a választékot egyaránt.

A diszkont más műfaj, és nem akarunk kalandokba bocsátkozni, mert vannak cégek, amelyek erre specializálódtak, tehát valószínűleg jobban csinálják – mondta Murányi László a kérdésre: nem tervezik-e diszkontüzletek létesítését.

További részletek a szerdai Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.