BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tisztességes magyar vállalkozásokra építkezne Orbán

Magyarország és a magyar emberek számítanak a sikeres magyar vállalkozásokra – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán. A Coop tizenöt éves története bebizonyította, megéri tisztességesnek lenni, hangzott el a Művészetek Palotájában, a Coop üzletlánc tizenöt éves fennállása alkalmából tartott ünnepségen.

Globális átrendeződés zajlott le a világban a nyugati gazdaság ereje megkérdőjeleződött, bevehetetlen bástyának tűnő gazdasági cégek mentek tönkre, és csak azok tudtak fennmaradni, akik rugalmasan voltak képesek megújulni – mondta el a miniszterelnök. Azok, akik megmaradtak, vagy tovább erősödtek, azok nevezhetők sikeres vállalkozásnak, Orbán szerint ilyen sikeres magyar vállalkozás a Coop is.

A Coop Magyarország legnagyobb kistelepülésű foglalkoztatója, több mint 30 ezer fő számára teremt munkalehetőséget, kilencven százalékban hazai terméket forgalmaz. A cég teljes magyar tulajdonban van, 700 hazai kis- és középvállalkozás szövetsége.

A társaság tizenöt éves története bebizonyította, megéri tisztességesnek lenni, mert Magyarország és a magyar emberek számítanak a sikeres magyar vállalkozásokra. Erre tudjuk felépíteni a magyar gazdaságot, emelte ki Orbán.

A hipermarketben való kereskedés "egy korszerű életforma", a magyar tulajdonú hipermarketek létrehozása erősíti a beszerzési volumen nagyságát, és "rá tud segíteni" a többi kis bolt versenyképességére, amin keresztül akciókat lehet csinálni - mondta el, Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke, az ünnepségen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.