BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

486 kilométer/órával száguldott a vonat - Videó

Egy kínai személyvonat megdöntötte a hagyományos vonatok sebességi rekordját, amikor 486 kilométer/órás sebességet ért el egy pénteki tesztfutás során.

A CRH380A jelzésű vonat a Zaozsuang és Bengbu város közötti pályaszakaszon érte el a rekordot, amellyel megdöntötte saját korábbi sebességi csúcsát. Ugyanakkor a kínai illetékesek a Daily Mail tudósítása szerint nem állnak meg itt, mivel a tervek szerint ezen az útvonalon szeretnék elérni az 500 kilométer/órás sebességet.

A 2012-től üzemel vasúti pályán futó szupervonatoknak köszönhetően a felére, öt órára csökken az út Peking és Sanghaj között. A 32,5 milliárd dolláros költségű projekt célja ugyanakkor nem csak a sebesség; az új vonallal egyúttal a hálózat terhelését is csökkentenék. Már most Kína tudja magáénak a világ leghosszabb gyorsvasút hálózatát, és a tervek szerint 2012-re 13 ezer kilométerre növelik a kiépített útvonalak hosszát.

Egyébként a kínai jármű csak a hagyományos vonatok között rekorder, hiszen 2003-ban egy mágneses vasúti szerelvény már elérte az 581 kilométer/órás csúcsot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.