BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A WikiLeaks barátaitól tart a brit kormány

London közölte, hogy tudomása szerint a brit kormányhoz tartozó weboldalakat is fenyegetnek a WikiLeaks támogatói által indított hackertámadások.

David Cameron miniszterelnök hivatala ma bejelentette, hogy Peter Ricketts nemzetbiztonsági tanácsadó felhívta a figyelmet arra, hogy megnőtt a cyber támadások esélye.

A brit kabinet azért aggódik, mert a WikiLeaks alapítója, Julian Assange kedden jelenik meg a brit bíróság előtt, ahol a Svédországba történő kiadatásával kapcsolatos kérelemről hallgatják meg. A kormány attól tart, hogy a meghallgatás miatt indulhat támadás több portál ellen – jelenti az AP.

A magát Anonymousnak nevező hacker csoport korábban már sikeres támadást indított a PayPal és a MasterCard ellen, miután mindkét cég felszámolta együttműködését a WikiLeaksszel. Tegnap este az Amazon is megbénult egy fél órára, de az internetes kereskedő állította, hogy hardvergond állt a háttérben, bár a hackerek előzőleg közölték, hogy célba veszik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.