BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Acer: Alig győzzük a mobiltelefon iránti rohamot

Az Acer mobiltelefon üzletága szerint az okostelefonok iránti igény olyan mértékben megnőtt a karácsonyi szezon előtt, hogy a gyártók számára nehézséget okoz a készletek pótlása.

"Kissé zavaros a helyzet, az egész iparág utánpótlási gondokkal küzd" – mondta a Reutersnek Aymar de Lencquesaing. Az Acer mobiltelefon üzletágának vezetője úgy becsüli, hogy cége, a világ második legnagyobb PC-gyártója az idei évben kicsivel kevesebb mint 1 millió készüléket értékesít majd, ezzel mintegy fél százalékos részesedést ér el a mobilpiacon.

Az Acer a múlt évben lépett be a piacra és 2014-ig 6 százalékra szeretné növelni részesedését, ami 30 millió telefon eladását jelenti.

Az Acer stratégiája, hogy nem kötelezi el magát egy szoftver mellett, a menedzser az Android mellett a Windows 7 és a MeeGo operációs rendszert is alternatívaként említette. Utóbbi egyébként a Nokia és az Intel közös, új fejlesztése, amely jövő évben debütálhat a piacon.

De Lencquesaing ugyanakkor valószínűsítette, hogy a következő készülékek Windows 7-re épülnek majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.