BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bemutatta első Chrome-os gépeit a Google

A héten mutatta be az első Chrome OS-es számítógépeit a Google.

Az amerikai internetóriás szakemberei ugyan még javában fejlesztik a notebookos operációs rendszert, de a cég már elérkezettnek látta az időt, hogy külső felhasználók visszajelzéseit is figyelembe vegye a további szakaszban. A társaság ezért most tesztgépeket ad felhasználóknak, fejlesztőknek, iskoláknak és cégeknek először az USA-ban, majd a világ más országaiban is.

A rendszer egyes funkciói új típusú hardvert igényelnek, az első chrome-es notebookokat az Acer és a Samsung dobja piacra a jövő év első felében, de a későbbiekben más gyártók is megjelennek.

A most bemutatott tesztkészülék 12,1 colos kijelzőjű, teljes értékű billentyűzete van, integrált széles sávú mobilkapcsolattal rendelkezik, akkumulátorának üzemideje nyolc óra, nyolcnapos készenléti idővel. A chrome-es netbookokat azonnali internetelérésre tervezték, és arra, hogy megoszthatók legyenek családtagokkal, barátokkal. Egy egyszerű bejelentkezés, felhasználónév és jelszó megadása után mindenki a saját alkalmazásait, könyvjelzőit és egyéb böngészőbeállításait látja majd.
A tesztgéppel együtt a Google bejelentette webáruházának elindítását is. Jelenleg a szolgáltatás csak az Egyesült Államokban elérhető, de a következő évben számos más országra is tervezik a kiterjesztését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.