BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Személyre szabott komplex rákterápiára készül a Semmeweis Egyetem

Modellértékű megoldásra vállalkozik a Semmelweis Egyetem azzal hogy olyan komplex ellátórendszert hoz létre , amely kisebb beruházási befektetéssel és a szervezeten belüli szervezési megoldásokkal emeli a hazai onkológiai ellátás színvonalát, csökkenti a várólistákat, hozzájárul a tudományos eredményekhez, és megerősíti az önálló onkológus képzést hazánkban.

A fejlesztés, beruházás költségeinek nagy részét a egyetem vállalja, csak egy korszerű sugárterápiás eszköz beszerzéséhez kér 1,9 milliárd forintos költségvetési támogatást. A komplex ellátórendszer nemcsak felszereltségében jelent kimagasló ellátást, de egységes protokoll-lal és betegirányítással, chipkártyás beteg- és kezelési adatok nyilvántartásával könnyíti meg a beteg és az orvos életét. Minden egyes beteg mellé kerül legalább egy, terápiát ismerő orvostanhallgató, aki végigkíséri a beteget az onkoterápiás folyamaton, akitől a beteg kérdezhet, aki rendszeres időközönként konzultál az onkoteamek szakorvosaival, és támogatja a beteget a személyre szabott terápiájának megvalósításában. Ez az együttműködés visszahat a hallgatókra is, akik képzettebb, tapasztaltabb, empatikusabb orvosokká válnak. Ma Magyarországon nincs család, ahol előbb-utóbb ne kellene onkológiai beteget gondozni. A daganatos betegség – a szív- és érrendszeri megbetegedések után – a második legnagyobb halálozási ok Európában, így hazánkban is. Ismeretes, hogy a gyógyulás hatékonyabb, ha a beteg és családja nem passzív elszenvedője, hanem aktív részese a gyógyítási folyamatnak. Erre az együttműködésre azonban a mai kórházi rendszerek nincsenek felkészülve. Ezen segíthet a komplex ellátórendszer.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.