BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Telt házas év vége a szállodákban

A karácsonyi hétvégén átlagosan fél házzal mentek a hazai hotelek, de szilveszterkor gyakorlatilag mindenhol kitehetik a „megtelt” táblát.

Már csak néhány helyen van korlátozott számban szabad szoba. Kedvez az idén a naptár, ezért jellemző, hogy három-, sőt négynapos programokat értékesítenek a szállodák, sok helyen jelentős kedvezményeket is adnak. A szilveszteri csomagok az ünnepi vacsora mellett általában különböző szórakoztató-, illetve wellnessprogramokat is tartalmaznak.

A karácsonyi hétvégén átlagosan fél házzal mentek a hazai hotelek, de szilveszterkor gyakorlatilag mindenhol kitehetik a „megtelt” táblát. A szállodák szokásosan vacsorával, zenével és egyéb szórakoztató programokkal egybekötött csomagokkal készültek az év utolsó napjára, amelyekbe a válság miatt általában különböző árengedményeket is beépítenek – derül ki a Világgazdaság körképéből.

Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnökének tájékoztatása szerint körülbelül félházas karácsonyi foglaltságokat jeleztek a vidéki szállodák, és ennél alacsonyabb kihasználtság volt a fővárosi szállodákban. A karácsonyi ünnepeket az elmúlt években egyre több hazai vendég töltötte elsősorban vidéki gyógy- és wellness-szállodákban, ahol egyre gazdagabb programokról gondoskodtak az ott ünneplő családok számára. Sok hotel gazdag programajánlattal kedveskedett kicsiknek, nagyoknak, így kérésre karácsonyfát is állítottak a vendégek szobájában. „Az idén megtörni látszik ez a fejlődési trend, és több megkérdezett vidéki szálloda a tavalyihoz hasonló vagy valamivel az alatt maradó érdeklődést tapasztalt a karácsonyi ünnepeken” – mondta.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.