BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tisztább villamosokat és buszokat ígér a Fidesz

György István főpolgármester-helyettes szombaton az MR1-Kossuth Rádió Történet hangszerelve című műsorának vendégeként a főváros jövő évi terveiről beszélt.

György István főpolgármester-helyettes az MR1-en elmondta: a hét elejére, összeállhat a főváros jövő évi költségvetésének vázlata, de az már most is látszik, hogy az adóváltoztatások miatt, több mint tizenkétmilliárd forintnyi bevételtől esnek majd el.

György István azt is elárulta, lesznek olyan önkormányzati feladatok, amelyeket nem tudnak majd 2011-ben ellátni. Ami azonban biztos változás, hogy jövőre tisztábbak lesznek a buszok és a villamosok.

Mint arról korábban beszámoltunk, soron kívül folyósította az állam a BKV rendkívüli, 12,5 milliárd forintos támogatását az idei költségvetés általános tartalékából. A kormány november 10-i ülésén döntött arról, hogy átutalja a BKV-nak azt a 7,5 milliárd forintot, amire még a Bajnai-kabinet tett ígéretet Budapest akkori vezetésének, emellett pedig biztosítja az 5 milliárd forintos hitelgaranciát a fővárosnak.

György István szerdán a közrádióban bejelentette, hogy jövő januártól nem emelkednek a BKV tarifái, mivel már az előző drágítás sem hozta meg a kívánt eredményt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.