BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővít a Hankook - évente hatmillió abroncs készül majd

A Hankook Tire, a világ jelenleg hetedik legnagyobb gumiabroncs-gyártó vállalata bejelentette, hogy az indonéziai Bekasiban építi fel legújabb, immár hetedik gyártóbázisát. A Délkelet Ázsiában megvalósuló 353 millió dollár értékű beruházás komoly áttörést jelent a Hankook Tire számára, ugyanis a 2014 szeptemberében elinduló üzem termelésével a vállalat – középtávú üzleti tervének megfelelően – eléri az éves 100 millió darabos globális kapacitást.

A Hankook Tire növekedési céljai elérése érdekében és a termékei iránt egyre növekvő globális keresletre reagálva döntött egy új stratégiai gyártóbázis felépítése mellett. A potenciális helyszínek közül a Jakartától 40 kilométerre keletre található Bekasi bizonyult a leginkább alkalmasnak a mintegy 60 hektáron (600 000 négyzetméter) elterülő hetedik abroncsüzem felépítésére.

Indonézia a vállalat szerint a Hankook Tire számára kiváló logisztikai és munkaerőpiaci adottságokat kínál, így az ezeknek köszönhető költségcsökkentés a profit növekedését fogja eredményezni.

Az építési munkálatok 2011 harmadik negyedévében kezdődnek, és a tervek szerint 2014 szeptemberére készül majd el az első ütem, amelyet a későbbiekben további bővítések követhetnek. Az új gyártóegységben évente 6 millió, a világpiacra szánt személygépkocsi- és teherabroncs készül majd.

A Hankook Tire négy éve őrzi hetedik helyét a világ legnagyobb gumiabroncsgyártói között. Jelenleg öt gyárat működtet világszerte – közülük kettő Koreában (Geumsan és Daejeon), kettő Kínában (Jiaxing és Jiangsu), egy pedig Magyarországon, Rácalmáson üzemel. A vállalat novemberben már bejelentett két nagy kapacitásbővítést: a harmadik kínai gyár 2011 elején kezdődő építését, valamint a rácalmási üzem második ütemének elindítását. A most nyilvánosságra hozott indonéziai bővítéssel a cég 2014-re reméli a 100 millió darabos globális gyártókapacitás elérését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.