BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Orbán Viktor nem számolt a Facebook-generációval"

A médiatörvény ellen tiltakozó Facebook-csoportal foglalkozik a Der Spiegel egyik online írása. A cikk amellett, hogy felidézi a médiatörvénnyel kapcsolatos hazai történéseket: Mong Attila és Bogár Zsolt felfüggesztését, kiemeli, a fiatal értelmiségiek az internet egyik közösségi oldalán szervezkednek.

A Spiegel szerint nem csoda, hogy a magyarok eddig miért nem tiltakoztak Orbán Viktor korlátlan hatalomvágya miatt. Szétnézve ugyanis a nyolcadik kerület téli hétköznapjait, amikor hajléktalanok ételért állnak sorba a szeretet szolgálatok standjainál. Néhány értelmiségi azonban felhúzta a kesztyűt és az egyébként a fiatalabb korosztály körében népszerű Facebook közösségi portálon kampányol a médiaszabályozás ellen. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoportnak több mint 52 ezer tagja van már. Alakult viszont egy, a törvényt támogató "Egymillióan a magyar médiatörvényért"-csoport is, amelynek viszont mindössze 41 tagja van.

A Spiegel Simonovits Gábort magyar egyetemistát idézi, aki bevallottan Orbán Viktor ellenes. Szerinte az Orbán-kormány nem számolt a Facebook-generációval s „nem fog minket ismét a kőkorszakba taszítani. Nem gondolom, hogy tartanunk kell a cenzúrától, bár úgy vélem ez a szabályozás komoly helyzetet teremt.”

A törvény ellen tiltakozó Facebook csoport folyamatosan szervez nyilvános megmozdulásokat. A következő várhatóan 2011 január 14-én este lesz a Kossuth téren. A magánszemélyek által alapított csoport egyébként egymillió támogatót kíván szerezni, céljuk a pártoktól, kormányoktól független média.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.