BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orosz kéz a Facebookban

Az amerikai Goldman Sachs és egy orosz befektetői csoport mintegy 500 millió dollárral szállt be a globális közösségi portált üzemeltető Facebook Inc.-be – írta a New York Times meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A tőkeinjekcióval a Facebook értéke 50 milliárd dollárra nő.

A New York Times jelentés szerint a Goldman Sachs 450 millió dollárt, az orosz Digital Sky Technologies vállalat pedig 50 millió dollárt fektetett a Facebook site üzemeltetőjébe. A szerződés szerint az orosz cégnek 75 millió dollár értékben elővásárlási joga van a Goldman részesedésére.

A befektetés révén a Facebooknak lehetőség lesz felvásárlással terjeszkedni, s új szolgáltatásokat fejleszteni. A tranzakcióval a Goldman kaphat lehetőséget arra, hogy a Facebook tőzsdei bevezetését lebonyolítsa. A cikk szerzője kereste az érintett vállalatokat, ám azok nem kívánták kommentálni az értesülést.

A moszkvai székhelyű Digital Sky Technologies Oroszország és a kelet-európai régió legnagyobb pénzügyi befektetője. Elsősorban internetes vállalatokban érdekelt, egészen pontosan a vállalaté az orosz nyelvő online tartalom 70 százaléka. Az online levelezési portálokon túl több orosz közösségi oldal tulajdonosa. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.