BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Villanyautót venne? - Érdemes várni vele

A következő öt évben egyelőre nem éri majd meg elektromos autót vásárolni – vélik a világ vezető autógyártóinak első emberei. Egyedül állami támogatással lehet versenyképes árat elérni – áll a KPMG tanulmányában, amelyet a BBC közölt. A takarékos autók vásárlásásra a korányzatok támogatásokat nyújthatnak a vásárlóknak a jövőbben.

Ugyan a világ legnagyobb autógyárainak vezetői úgy látják a tömegpiacon a következő öt évben kizárólag állami támogatással lehet versenyképes áron elektromos autót piacra dobni, mégis úgy vélik ez a szektor legdinamikusabban fejlődő ágazata.

A legtöbb vállalat azért nyit az elektromos járművek fejlesztése felé, hogy csökkentse a szénmonoxid kibocsátását – áll a KPMG tanulmányában. Ugyanakkor fontos szempont az üzemanyag gazdaságosság is, hiszen ma már a vásárlók 91 százaléka szerint ez a legfontosabb szempont egy új autó vásárlásakor.

Néhány gyártó, mint a Reanult és a Nissan kizárólag elektronikus hajtású járművek felé nyitnak, mások, mint a Toyota és a General Motors a hibrid technológiát részesítik előnyben. Az említett gyártók a következő két évben rukkolnak elő az elektromos autók új generációjával.

Az Egyesült Királyságban a kormányzat olyan támogatási formát dolgozott ki, amely ötezer fontig kedvezményeket nyújt elektromos autó vásárlásakor. A BBC szerint más kormányok is hasonló lépéseket tesznek a jövőben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.