BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A németek sem ússzák meg a Bayer megszorításait

Lapértesülés szerint 700 német munkatársától válik meg a Bayer az igaztatásban, valamint a marketing és az értékesítés területén.

A német gazdaságtörténelem egyik leglátványosabb vállalatátvételének számított, amikor a Bayer 2006-ban átvette 16,5 milliárd euróért a konkurensét a Scheringet. Most éppen a Schering telephelyein, mindenekelőtt Berlinben lesznek létszámleépítések.

A Handelsblatt emlékeztet arra, hogy Marijn Dekkers, a konszern vezetője novemberben globális takarékossági programot jelentett be, ez 2012 végéig világszerte 4 500 munkahely megszűntetését irányozza elő. A Bayer a mostani létszámcsökkentés keretében 700 munkatársától válik meg, a lap értesülését a cég nem kommentálta.

A németországi befektetési tervekhez azonban a Bayer ragaszkodik. A folyó évben kereken 550 millió eurót készül beruházni a konszern. Ezen kívül a kutatási-fejlesztési költségvetés mintegy 70 százaléka is Németországra esik majd.

A létszámleépítéssel párhuzamosan a cég 2500 munkahelyet létesít majd fejlődő országokban. Ennek következtében a Bayer-konszernnél dolgozók száma a világszerte alkalmazott 108 700 fő 2 000 fővel csökken. A Bayer szerint a megtakarítások összege 2013-tól kezdve évi 800 millió euró lesz, amely összegnek a felét ismét befektetik a vállalat üzleteibe. A vezérigazgató az egészségügyi üzletág mellett a növénytermesztésre koncentrálná a vállalat tevékenységét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.